Naar boven
MENU
MENU

Problemen bij de aankoop of verkoop van uw woning?

De aan- of verkoop van een huis is voor veel mensen de meest kostbare beslissing van hun leven.

Informatieplicht en onderzoekplicht

Als verkoper heeft u een informatieplicht. U moet de koper alles vertellen over zaken die invloed kunnen hebben op de waarde van het huis of een toekomstige verkoop in de weg kunnen staan. Op de koper rust echter een onderzoekplicht . In beginsel, gaat de mededelingsplicht voor op de onderzoek plicht van de koper. Echter, onder omstandigheden kan het zijn dat je als koper nadere inlichtingen moet verzamelen, bijvoorbeeld op basis van de mededelingen van de verkoper.

Hoe zit het met verborgen gebreken?

Als u uw huis verkoopt, moet dat wel normaal gebruikt kunnen worden. Zijn er (verborgen) gebreken, dan is het mogelijk dat de koper de woning niet normaal kan gebruiken. In dat geval kan hij de schade op u verhalen. Behalve natuurlijk als hij voor de overdracht weet welke gebreken er zijn en daarover afspraken met u heeft gemaakt.

 De ontbindende Voorwaarden

Vaak wordt gedacht dat ontbindende voorwaarden alleen gelden voor een koper. Dat is niet zo. Als verkoper kunt u ook ontbindende voorwaarden stellen. En als verkoper hoeft u ook niet alle ontbindende voorwaarden van de koper te accepteren.

Wat als de koop niet doorgaat?

Er zijn drie hoofdredenen waarom de koop niet doorgaat. Een partij maakt gebruik van zijn bedenktijd, of van de ontbindende voorwaarden in het koopcontract, of hij blijft in gebreke.

Juridisch advies

Meestal heeft u op dat moment juridische hulp nodig. Er is immers iets bijzonders aan de hand wat vaak niet eenvoudig is op te lossen. U moet de andere partij formeel ‘in gebreke stellen’.

Wij helpen u graag bij elk mogelijk probleem dat u kunt tegenkomen bij het kopen of verkopen van uw huis (woning), problemen met de huur of verhuur, het koopcontract of de verbouwing.  Ook zijn wij u graag van dienst bij elk mogelijk juridisch probleem dat u tegenkomt bij de afwikkeling van uw onroerend goed zaak.

Het gaat om een groot financieel belang. Het is verstandig om advies aan een juridisch specialist te vragen. Wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn ten opzichte van de koper of verkoper neem dan vrijblijvend contact op met Koppelaar & Linssen Advocaten.